01-05-10

2'18"35 op 800 m tijdens B-meeting in Herentals

Voor het eerst stond de B-meeting in Herentals op mijn programma ... een voortreffelijk georganiseerde atletieknamiddag, wedstrijden die op tijd starten, en een speaker met kennis van zaken ... altijd leuk om op zulke meetings aan te treden.

Ik mocht in de A-reeks op 800 m aantreden in mooi gezelschap ...

Oordeel zelf maar : Belgisch 800 m-kampioene Charlotte Debroux, mijn Oostvlaamse leeftijdsgenote Camilla De Bleecker, clubgenote Tessa Denis, Sofie Van Accom (vorige week PK op 1500 m) (ACHL), Griet Laureyssen (vorig jaar 2'12"), en de juniors Tatjana Verbeeck en Liesbeth Pollentier ...

Het motto van Etienne Knipogen "niks moet, alles kan" in gedachten, kwam ik vrij ontspannen aan de start.

Het was hopen op een droog moment tussen de regenvlagen, en dat kregen we ook toen onze reeks van start ging.  De wedstrijd werd perfect gegangmaakt door Tine Spiessens ... althans voor Charlotte ... want ik moest alle zeilen bijzetten om achteraan de groep niet teveel terrein te verliezen ...

Gestart in baan 1, samen met Tatjana, lagen we bij het uitkomen van de eerste bocht al een kleine 10 m achter Liesbeth Pollentier, die de kopgroep sloot.  Ik dreigde zo alleen te vallen, en begon een achtervolging op Liesbeth.  Samen met Tatjana konden wij haar bijbenen na een 300 m ...

Ik voelde mij sterk, en nam onmiddellijk de koppositie van "ons" trio ... doortochttijd op 400 m tussen 67" en 68" ...

Vóór mij was de groep intussen uit mekaar gespat onder het hoge aanvangstempo ... ik kreeg de Waalse atlete voor mij in 't vizier ... die ik te pakken kreeg tussen 600 m en 700 m.

Nog was mijn "honger" niet gestild, en begon ik jacht te maken op Griet Laureyssen.  Ik strandde op enkele metertjes van haar.  Mijn chrono bleef stilstaan op 2'18"35 ... tot mijn grote verbazing ...

Supertevreden, want de vorige jaren opende ik omstreeks dezelfde periode in 2'24" en 2'23" ... het is bovendien mijn beste outdoortijd, en slechts 42/100sten boven mijn PR ... het seizoen kan nu echt beginnen!

En waar mijn seizoen begint, eindigt dat van Joren.  Hij eindigde na een 3-1 zege tegen Berchem Sport met zijn ploeg Olympia Wijgmaal 2de in de competitie.

En ook Jens begint na een competitiestop van 4 maanden aanstaande woensdag aan "zijn zomer" met een 800 m in Tessenderlo.

 

23:18 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

mooi Een mooie tijd om het seizoen mee te beginnen, en er zal nog wel wat af kunnen he ;-) Veel succes verder in een hopelijk blessurevrij seizoen..

Groetjes

Gepost door: Katrijn Vande Riviere | 03-05-10

Sterke opener Het seizoen inzetten met zo'n tijd op je eerste 800...knap zenne!
Proficiat!

Groetjes,
Jörgen & Co

Gepost door: Jörgen & Shari | 04-05-10

Knap gedaan! Hallo Jenthé,
Knap gelopen! Dit kan al tellen als opener van je seizoen! Nog veel succes en als je wil, doe zeker de groetjes een étienne en véronique van mij :-)
Groetjes,
Melissa

Gepost door: Melissa | 06-05-10

Knap! Goed Yenthe! En aan je verslag te lezen zit er nog meer in! Proficiat!

Gepost door: Herman Peetermans | 09-05-10

De commentaren zijn gesloten.