30-04-10

...tijdens een training in Vilvoorde ...

1

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ...en net op het moment dat ik werd ingehaald door Mats ...

2

15:55 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-10

Provinciaal kampioen op 1500 m

Een titel die ik graag wat meer glans had gegeven met een betere tijd, maar mijn lome voorjaarsbenen beslisten er anders over.

4.59.1 is niet bepaald een scherpe tijd ... maar de trainingsarbeid de afgelopen weken was dan ook nog niet van die aard om een héél scherpe tijd te lopen ... mijn doelen werden, in samenspraak met mijn trainster Véronique Collard, immers op langere termijn vastgesteld.

Nochtans weet ik dat ik een 10-tal seconden sneller moet kunnen op dit ogenblik ... het lukte echter vandaag niet.  Belangrijkste is dat ik mijn titel binnen heb ...

Een verslagje van de wedstrijd ... (beter laat dan nooit hé) :

De wedstrijd, gelopen met juniors en seniors, werd op gang getrokken door de Herentalse senior Sofie Van Accom.  In haar spoor de andere seniors : clubgenote Lies Van De Voorde, Liesbeth Monsecour van AC Hulshout en Nele Cools.

Omdat de chronometer langs de piste te laat in gang geschoten was, had ik geen benul van de tijd die we aan 't lopen waren.  Ik vond het méér dan snel genoeg gaan, dus haakte ik na 300 m af.  Uiteindelijk moest ik enkel oog hebben voor mijn rechtstreekse concurrentes, meer bepaald Margot Chauliac.

Enkele juniors kwamen dan ook na 1 ronde voor mij postvatten. 

Na 900 m liep ik nog steeds samen met Margot ... toen begonnen mijn benen beter aan te voelen, en begon ik mijn inhaalmaneuver : Goele Truyens en Evy Hens waren de eersten die ik passeerde, en op een ronde van 't einde kreeg ik ook Liesbeth in 't vizier.

Een 30-tal m achterstand werden net voor het ingaan van de laatste rechte lijn teniet gedaan ... ik eindigde 5de in deze wedstrijd.  Het koptrio bestond uit seniors, en de 4de (Shana Lauwers) is junior ... genoeg voor de provinciale titel.

Margot Chauliac en Lotte Van Heuckelom (ACHL) vervolledigden het podium.

 

 

19:41 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-10

Terug van een weekje Frankrijk ...

Na een weekje zwoegen achter de schoolboeken, vertrokken we vorige week zaterdag richting Frankrijk.  Het pittoreske dorpje Sauve, gelegen in de buurt van Nîmes, zou voor een weekje onze thuishaven worden.

Ook Jens en Eef maakten de trip mee.  Een ideale gelegenheid om in betere weersomstandigheden te wennen aan mijn nieuwe trainingsschema.

Op en rond de atletiekpiste van Alès kon ik de trainingen perfect uitvoeren zoals ze door Véronique voorzien waren.  Uiteraard zijn we nog in volle voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen, en lag de nadruk dan ook op "kilometerkes vreten".

Maar het was niet alleen trainen geblazen ... integendeel ... er werd dankbaar gebruik gemaakt van het zwembad en sauna, en een wedstrijdje tafeltennis sloeg ik ook niet af.  Kortom : een héél leuke vakantie, die nog aangenamer werd gemaakt door de (meestal) mooie weersomstandigheden.  Voor herhaling vatbaar !

(Intussen is ook Eef terug van een extra weekje vakantie in de Ardennen, zodat ik eerstdaags ook de foto's kan toevoegen ...)

14:29 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |