14-03-10

Een mooie afsluiter van een goede wintercampagne

Na een zomerseizoen vol kommer en kwel mag ik na het BK veldlopen - als afsluiter van de wintercampagne - zeker stellen dat we terug de goede weg zijn ingeslagen.  Het kan waarschijnlijk nog beter, maar met hetgeen ik heb laten zien de afgelopen maanden, kunnen we al zéér tevreden zijn.

Goud (Camilla) en zilver (Sara) waren vooraf zo goed als onbereikbaar, maar een plaatsje tussen 3 en 11 moest zeker kunnen ...  Ik heb lang in brons mogen geloven, maar toen Jolien Van Hoorebeke op de laatste heuvel van haar metgezel Segolène Sombaert wegspurtte, was mijn achtervolging tevergeefs geweest ... de laatste 10 m die mij scheidden van dit duo kon ik niet meer overbruggen.

De wedstrijd :

1

Op een kurkdroge omloop, met als enige obstakel de "dubbele" heuvel (jammer genoeg niet mijn sterke punt, zie maar naar Hannuit en Dour), gingen we met een 60-tal atleten van start. 

Ik kreeg de opdracht, tegen mijn natuur in, voorzichtig te starten, want de wind zou toch wel een bepalende rol kunnen spelen.  Ik nestelde mij die eerste honderden meters dan ook ergens rond de 10de à 15de plaats.

2

 

3

 

4

 

5

Vooraan begon Camilla aan haar zegerush, en haalde ongenaakbaar haar 3de veldlooptitel op rij.  Ook Sara zonderde zich van de groep af, en eigende zich het zilver toe.

Achter deze twee wisten de Meetjeslandse Jolien Van Hoorebeke (toch wel de gedoodverfde kandidate voor het brons na haar recente overwinningen tegen een hoop sterkere 2de jaars) en de Waalse Segolene Sombaert (vorig jaar lijstaanvoerster op 2000 m in België) zich los te rukken.

Ik was ondertussen enkele plaatsen opgeschoven, met Joni Vanhoutte in mijn spoor, en wist op het einde van de aanloopronde de aansluiting te bekomen bij eerdergenoemd duo.

7

 

10

Tot bijna 2 km wedstrijd kon ik vrij makkelijk het spoor houden van Jolien en Segolène ... tot de heuvel er aan kwam ... 200 m verder had ik 10 m moeten toegeven, en was terug op achtervolgen aangewezen.

Een volledige ronde bleef ik op 10 m hangen, zonder het kloofje te kunnen dichten.  De laatste maal de heuvel op dus met 10 m achterstand, maar toen was er geen houden meer aan Jolien.  Zij sloeg een kloof van 50 m, en hoewel ik vlotter de heuvel opliep dan de eerste keer, kon ik geen meter dichter komen op Segolène ... 2" scheidden mij van de 4de plaats, 11" van brons ...

Ik kan dus met een goed gevoel de zomer induiken : 3 veldloopoverwinningen, zilver op het PK en 5de op het BK, en bovendien een mooi PR op 800 m met de provinciale titel en zilver op het Vlaams indoorkampioenschap als toemaatje ... ik had het vooraf niet zo mooi kunnen uitstippelen.

Een mooi moment om "afscheid" te nemen van mijn papa als trainer.  Ongeacht de uitslag van het BK, was reeds enkele weken beslist dat papa de "trainers"fakkel zou doorgeven na het winterseizoen.  Mijn prestatie van vandaag zal hem ongetwijfeld méér dan voldoening schenken.

Het was een 6,5 j durende - vruchtbare - samenwerking, met héél veel mooie resultaten/momenten, maar ook in de periode dat niets lukte kon ik steeds rekenen op de steun van papa en mama.  Héél erg bedankt hiervoor !

Bedankt ook Dr. Peeters om mij tijdens de afgelopen maanden medisch terug op het juiste spoor te krijgen.  Ik heb er immers voor het eerst sinds lang gezonde en blessurevrije maanden opzitten.

En vooral ook een dankwoordje aan Victor De Donder (AA Drinks en Foncé Sport) voor zijn steun, en het blijven geloven in mij.

Zonder foto's zou mijn blogje er kleurloos uitzien ... dus ook "mijn" fotografen Jörgen Lammens, Evelien en Chris De Haes, Raymond Van Asch, Herman Peetermans, héél erg bedankt !

Geniet allemaal van een verdiende rust, en hopelijk tot gauw op de piste !

22:15 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-03-10

...

Gelukkige verjaardag papa !

19:10 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-10

Een complete offday ...

... dat hoop ik althans. 

Geen goede prestatie op het BK indoor ... laatste in mijn reeks met een tijd net onder 2'30" ... ik heb er ook geen verklaring voor.  Gezien de trainingen de laatste weken mocht ik hogere ambities koesteren ... maar de realiteit is echter niet altijd wat je er van verwacht.

Ingedeeld in baan 4, in gezelschap van VS-atlete Jolien De Meyer, startte ik in de tweede reeks.  In de banen voor mij stonden mijn rechtstreekse concurrentes Sara Vande Velde en Louise Carton.

BK Indoor 1

BK Indoor 2

Ik startte goed, liep bij het uitkomen van de bocht op kop ... maar voelde al na 200 m de verzuring optreden.  Nog 300 m heb ik getracht mee te dingen naar een medaille, maar toen stormden mijn tegenstandsters één voor één over mij, en ik had geen verhaal meer ...

BK Indoor 3

BK Indoor 4

Jammer, want hier had ik meer van verwacht ...

Rest ons nog één opdracht : zondag aanstaande in Stene-Oostende is er de nationale titelstrijd in het veldlopen.  Ik hoop dat de weergoden mij de komende dagen nog een beetje gunstig zijn ... "vriezen" a.u.b. Knipogen ... zodat het slijk op het BK tot een minimum beperkt zal blijven ...

P.S.  Jörgen, alweer bedankt voor de foto's !

17:02 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |