01-03-10

Na de sneeuw ... slijk, regen, wind ... CrossCup Dour

Na twee jaar kommer en kwel tijdens het seizoenseinde, keek ik er erg naar uit een keertje in Dour te lopen ... een "droom" die afgelopen zondag werd waargemaakt ... al kunnen we in de gegeven omstandigheden eerder spreken van een "nachtmerrie" ...

Eindelijk stond ik aan de start van deze laatste CrossCup-wedstrijd, al zal ik me aan die startlijn wel enkele keren hebben afgevraagd "wat ik daar stond te doen".  Modder, een bij momenten gevaarlijke/verraderlijke ondergrond (afdaling), regen en hevige wind ... niet bepaald de ideale ingrediënten om mij als lichtgewicht overeind te houden tussen dat indrukwekkende scholierengeweld. 

Op Imana Truyers na stond de bijna voltallige crosstop bij de oudste scholieren aan de start.  Neem daar dan nog een sterke Camilla bij, en enkele goede leeftijdsgenoten (o.a. Aline Gerardy en Soline Bernaerts), en het was duidelijk dat het zou knokken worden voor een top-10 plaats.

Ik kan dan ook niet anders dan (matig) tevreden te zijn over mijn 11de plaats, al hou ik aan mijn CrossCup-tweeluik geen "waaaw"-gevoel over... het is duidelijk dat ik een "salonlopertje" ben, en de zwaardere (sneeuw/slijk)omlopen (voorlopig) niet aan mij besteed zijn.  Jammer, want de conditie is goed.

De wedstrijd :

De start was wind op kop, dus werd er voorzichtiger gestart dan gewoonlijk.  Ik was mee op de eerste rij ... toen kwam een eerste modderstrook, en werd ik enkele plaatsjes achteruit geslagen.

2

Een eerste keer de heuvel op, gevolgd door een (te) voorzichtige afdaling, en een kopgroepje van 9 meisjes - onder aanvoering van een sterke Jenna Wyns, was gaan "vliegen".  Achtervolgen in deze omstandigheden was ondenkbaar, dus was ik blij dat ik het gezelschap had van Soline Bernaerts, Margot Chauliac en een Waals meisje.  Helemaal alleen tegen die wind opboksen was immers onbegonnen werk.

Op het einde van die eerste ronde moest het Waalse meisje afhaken, en nam Margot enkele metertjes voorsprong ... ik kwam terug, maar moest opnieuw de rol lossen op de heuvel.  Op dat ogenblik had Soline de enkele metertjes achterstand die ze had opgelopen, terug goedgemaakt ... er op en er over, moet ze gedacht hebben, want ze kreeg terug aansluiting bij Margot ... ik bleef hangen op 30 m.

34

De laatste 800 m kreeg ik opnieuw een goed gevoel, en zette de achtervolging in op Soline, die ik op 250 m van het einde te pakken kreeg.  De kloof met Margot was echter te groot om nog te overbruggen.

45

63

Elfde... 3de eerstejaars achter Camilla en Aline Gerardy ... met het oog op het BK niet slecht ... maar het zal beter moeten wil ik in Oostende meedoen voor ere-metaal ...

Tijd dus om mij volop te concentreren op de dubbele BK-opdracht de komende 14 dagen ...

... te beginnen vandaag ... dus op weg nu naar de training ... de foto's zijn van Jörgen (Lammens) en Herman (Peetermans) (bedankt mannen !).

17:00 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.