14-02-10

Sneeuw is mijn ding niet ...

Beter laat dan nooit ... dus hier mijn verslagje van de wedstrijd van afgelopen zondag ...

Het vlotte de laatste weken aardig op training, dus was het tijd om mij eens te testen tegen de betere veldloopsters ... ideale gelegenheid was de wedstrijd van de CrossCup in Hannuit.

Een nieuwe omloop ... volgens de eerste berichten met een stevige heuvel ... wat bij onze aankomst dan ook werd bevestigd.  Een keiharde ondergrond - her en der vrij gevaarlijk om te lopen - op een mooie overzichtelijke omloop, met inderdaad een stevige helling halfweg de ronde.

Enige nadeel - voor mij althans - was de sneeuw ... niet bepaald mijn ding, dat had ik afgelopen woensdag op training al ondervonden.

Slechts een 20-tal atleten aan de start, maar heel wat kwaliteit aanwezig : de nrs. 1 en 2 van het BK in mijn leeftijdsjaar, Camilla De Bleecker en Sara Vande Velde, alsook TSS-atlete Fien Van Brussel, en ook enkele heel sterke 2de jaars (Imana Truyers, Evelin Van Havere, de Waalse Simon) ... een top-5 plaats zou dus erg moeilijk worden...

De start verliep vrij goed ... ik kon mij na enkele honderden meters in 5de stelling plaatsen, in het gezelschap van Fien Van Brussel en Isabelle Cortvriendt. 

21

22

Vooraan was Imana Truyers begonnen aan een sterke "one-(wo)man-show", en zij zou dan ook verdiend zegevieren.  Evelin Van Havere in de achtervolging, evenals een door pech teruggeslagen Camilla, gevolgd door Sara.  Camilla zou Evelin nog remonteren, en de tweede podiumplaats wegkapen.  Sara werd 4de.

Wat mezelf betreft liep het tot de 2de kilometer behoorlijk.  Ik kon standhouden op die begeerde 5de plaats, ... tot "mijn benen begonnen vol te lopen" (zoals de wielrenners zo mooi kunnen uitdrukken).  In een mum van tijd moest ik Fien 50m laten uitlopen, en werd ik nog ingelopen door twee Waalse meisjes en Isabelle Cortvriendt.

65

Deze meisjes zouden mij ook aan de aankomst voorafgaan, al heb ik de laatste 200 m nog alle moeite gedaan om Isabelle in te halen ... tevergeefs ... een 9de plaats was voor mij weggelegd.

Hiermee kan ik niet helemaal tevreden zijn.  Ik had gehoopt op een duel met Fien voor die 5de plaats, wat in normale omstandigheden zeker tot de mogelijkheden had behoord.

Volgende wedstrijd is CC-manche in Dour ... kijken of we daar tegenover Hannuit vorderingen hebben gemaakt.

Hierbij enkele foto's uit het album dat ik kreeg toegestuurd van Herman Peetermans, waarvoor mijn dank.  Herman is trainer van o.a. Soline Bernaerts, Ward Vanderkelen, Andreas Van Ham bij Dilbeek AC.  Zijn website (te bereiken via mijn link) www.hpeesite.be is beslist de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

16:18 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

kop op Probeer het loopplezier er in te houden. De weg is nog lang Jenthé. En talent komt altijd terug boven drijven. Met zulke ouders moet dit vast lukken. Succes !

Gepost door: Roel Truyers | 17-02-10

De commentaren zijn gesloten.