07-02-10

Mijn allereerste provinciale veldloopmedaille ...

EINDELIJK heb ik mijn veldloopmedaille beet op een provinciaal kampioenschap ... na twee "niet-deelnames" als kadet en twee maal "net-niet-podium" als miniem, mocht ik vandaag als 2de plaats nemen op het podium.  Favoriete en clubgenote Sara Vande Velde verlengde haar titel.

De wedstrijd vond plaats op "De Nekker" in Mechelen.  Een mooie, en ondanks de regen de afgelopen dagen, een vrij droge omloop.

Een 25-tal meisjes aan de startlijn, hoofdzakelijk eerstejaars, maar ook enkele sterke meisjes van 1993 (Belgisch veldloopkampioene Aria Schouten en haar tweelingzus Esther, vorig jaar 6de op dat BK ... twee kleppers van formaat dus).

Sara en ik namen onmiddellijk de koppositie gedurende de eerste 200 m.  Na de eerste bocht nam ik resoluut de leiding, en probeerde er een afmattende wedstrijd van te maken.  In mijn spoor : Sara, Aria, Esther en de Herentalse Kaat Vermeulen, door mij vooraf getipt als podiumkandidate. 3  4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze posities bleven gedurende de kleine ronde ongewijzigd.  Bij het ingaan van de grote ronde probeerde ik langs de voetbalvelden, op de lange rechte stukken, het tempo nog een beetje de hoogte in te jagen.  Kaat Vermeulen werd daar het eerste slachtoffer van, en moest enkele metertjes prijsgeven.

Halfweg die grote ronde, net voor het oplopen van het eerste heuveltje, stak Aria Schouten echter een tandje bij.  Enkel Sara was op dat ogenblik bij machte haar wagonnetje aan te hangen, en meteen waren de kampioenen bij 1ste en 2de jaars gekend.

Voor mij was het op dat ogenblik een kwestie van het zilver veilig te stellen, en probeerde dan ook aan te klampen bij Esther Schouten.  Dit lukte niet volledig, en ik bleef op een 10-tal metertjes hangen.8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die achterstand kon ik niet meer overbruggen, en zo eindigde ik 4de in de wedstrijd, maar belangrijker : 2de op het PK in mijn leeftijdsjaar, en daar was het allemaal om te doen.                      9

Tevreden ?  Zeker over mijn podiumplaats ... al had ik mijn achterstand op Sara liever kleiner gezien ...

Mijn verdere veldloopaktiviteiten beperken zich de komende maanden tot de resterende CrossCup-wedstrijden in Hannuit en Dour, en natuurlijk het BK in Stene-Oostende.  Trainen geblazen dus Knipogen.

17:05 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ...met die eerste veldloopmedaille op een PK...je ziet hé..blijven werken loont !
Als we niet ingesneeuwd geraken dan zal je in Hannuit nog op wat extra supporters kunnen rekenen..;geef er daar ook maar een ferm lap op!

Greetz uit de Vloanders,

J. & Co

Gepost door: Jörgen | 08-02-10

Dikke proficiat met je medaille! Dat kunnen ze u niet meer afnemen!

Kus

Gepost door: Eefje | 09-02-10

De commentaren zijn gesloten.