02-02-10

Volgend weekend ... provinciale veldloopkampioenschappen ...

Het komende weekend staat het veldloopgebeuren in Vlaanderen volledig in het teken van de provinciale titelstrijd ... een voorbeschouwing ...

Bij onze Limburgse buren zal de strijd zich waarschijnlijk toespitsen op een duel tussen AVT-atlete Jana Lijnen en Sara Vannoppen (AC Alken).  Zij bewezen alvast de afgelopen maanden dat zij in de Limburgse velden de te kloppen meisjes zijn.  Voor Jana zou het in Tessenderlo alvast een verlenging van haar titel kunnen worden.

In Oost-Vlaanderen zal het dit jaar een open titelstrijd worden.  Camilla De Bleecker opteert het komende weekend voor de internationale veldloop van Neukirchen.  Bijgevolg zal het Oostvlaamse schildje mogelijk gaan naar TSS-atlete Fien Van Brussel, o.a. sterk tijdens de veldloop in Brussel, of de Meetjeslandse atlete Jolien Van Hoorebeke, die recent drie sterke 2de-jaars (Evelin en Laura Van Havere en Nena Leunis) het nakijken gaf in Schellebelle.  Fien en Jolien waren vorig jaar reeds goed voor zilver en brons in het Ninoofse park.

In Veurne zullen de Westvlaamse meisjes strijden om de titel ... op basis van de resultaten deze winter zeker een kolfje naar de hand van Jonie Vanhoutte.  Misschien kunnen Louise Stubbe en/of Thaïsa Vande Velde hier roet in 't eten gooien ?

In Lennik gaat traditiegetrouw het PK door voor Vlaams-Brabant.  Favorieten zijn ongetwijfeld de laureaten van vorig jaar : Hanne Pardaens, Soline Bernaerts en Inge Binst.  Al weten we niet of Hanne al terug voldoende hersteld is om haar kansen te verdedigen ?  Soline en Inge vochten afgelopen weekend in Vilvoorde al een duel uit op het scherpst van de snee, dus spanning beloofd.

En tot slot ... onze titelstrijd.  Topfavoriete is ongetwijfeld clubgenote Sara Vande Velde.  Zij werd de afgelopen 2 jaar provinciaal kampioene, en zal zichzelf zeker willen opvolgen.  Voor de overige podiumplaatsen denk ik dat er nog twee kandidaten zijn : de Herentalse Kaat Vermeulen, winnares in Booischot en Herentals, en mezelf Knipogen.  Wat mij betreft kan het de komende dagen niet hard genoeg vriezen ... duimen maar ... en dan zien we zondag wel waar we uitkomen in Mechelen.

Voor ons betekent mijn optreden het enige op dit kampioenschap.  Jens is na zijn examenperiode herbegonnen met zijn trainingen, en Eef start waarschijnlijk/hopelijk eerstdaags terug haar trainingen.

... benieuwd in hoeverre mijn prognostieken kloppen ... Ik wens iedereen langs deze weg alvast héél veel succes !

17:07 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vilvoorde ging inderdaad beter. Ik ben nog niet opperbest, maar men trainingsprogramma gaat meer naar de zomer uit. Ik hoop dat je het super goed gaat doen op het PK, want je verdient het echt! veel liefs Jolien

Gepost door: Jolien | 02-02-10

doe het goed ! Op onze duim kan je in elk geval rekenen !
Veel succes zondag !

Kris, Marleen en Linske

Gepost door: linske | 03-02-10

De commentaren zijn gesloten.