24-01-10

Veldloop Bornem ...

Vijf jaar na mijn enige optreden in Bornem keerden wij vandaag terug naar het mooie Domein Breeven.  Het was alweer een dikke maand geleden dat ik mij nog eens waagde aan een veldloop.  Na de gunstige resultaten de afgelopen weken was ik benieuwd of ik die lijn zou kunnen doortrekken in het veld.

Er was aardig wat volk komen opdagen in Bornem.  Zo stonden wij toch met een kleine 30 atleten aan de start.  Vooraf had ik Inge Binst opgemerkt.  In Vilvoorde eind november kreeg ik van haar nog een flinke pandoering, dus zeker een te duchten tegenstandster.  Verder was het een beetje de wedstrijd afwachten, maar op slechts 2 weken voor de provinciale kampioenschappen, mochten we er zeker van zijn dat de meeste atleten naar hun allerbeste conditie toegroeien.

3 rondjes doorheen het park, met telkens een kuitenbijtertje onder de vorm van een heuvel(tje).  Drassige ondergrond, met her en der een slijkere strook, ... alvast geen eenvoudige klus.

1

 

 

Na 200 m kwam ik op kop ... nam enkele metertjes voorsprong ... en vergrootte die tot een kleine 20 m op het einde van de eerste ronde.  In de achtervolging had Inge Binst zich losgerukt van een klein groepje met o.a. Fran Coeckelbergh en Margot Chauliac.

 

De rest van de wedstrijd haspelde ik af in een toch behoorlijk hoog tempo, zonder in de problemen te komen, en breidde mijn voorsprong uit tot 16" aan de aankomst.

Een nieuwe zege ... eentje die bijzonder veel deugd doet.  Inge en Margot vervolledigden het podium.

Volgende week staat er geen wedstrijd op mijn programma, zodat we deze week de laatste hand aan mijn voorbereiding voor het PK kunnen leggen.

P.S.  Deze keer geen fotograaf langs de kant.  Als er toeschouwers zijn die foto's hebben van mijn wedstrijd en/of podium, ze zijn alvast welkom op runninggirl@skynet.be.  Bedankt alvast !

17:36 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Na 200m al op kop lopen en ....géén dipje zoals in het verleden. Zo zie je maar, als je blijft werken dan komt alles wel terug op zijn plooi. Laat deze zege een opsteker zijn; geloof in je kunnen en het PK.....wedden dat je daar meespeelt voor de hoofdvogel.
Succes alvast,

Jörgen & Co

Gepost door: Jörgen & Co | 25-01-10

De commentaren zijn gesloten.