03-01-10

Provinciaal indoorkampioen op 800 m

2

Nadat zaterdag werd gestreden om de Limburgse, Oost- en Westvlaamse provinciale titels, was het vandaag de beurt aan de Vlaams-Brabantse en Antwerpse atleten.  Het zag er vooraf zéér goed uit, want op de deelnemerslijsten stond ik genoteerd met de snelste (outdoor)tijd ... maar ... ik en provinciale kampioenschappen bleek ik het verleden geen succesvol huwelijk ...

Een gouden en een zilveren medaille als miniem en pupil, een eerder magere oogst ... liefst 4 keer werd ik 4de, waarbij ik als miniem als "favoriete" twee opeenvolgende jaren naast de veldlooptitel greep ... je zou voor minder met knikkende knietjes naar zo'n PK afreizen Lachen...

1

Kampioenschappen blijken bovendien vaak tactisch te worden gelopen ... dat ligt mij niet erg ... ik ben immers geen "Marc Cavendisch" aan de meet ...  Vanaf de start er de beuk ingooien, daar hou ik van, maar dat brengt soms met zich mee dat ik al wel eens het deksel op de neus krijg, en zonder medaille huiswaarts moet keren.

Toch veranderden we onze tactiek niet ...

2

Ik startte in de tweede reeks.  Jullie herkennen op de foto vast Gaelle Somville en Charlotte Billen links, en Adeline Urbain, Kaat Coninx en Donna Matthijssens rechts van mij.

De start verliep vlot, en bij het verlaten van onze banen kon ik mij op kop zetten.  Met iets meer reserve lopen dan vorige week was de boodschap, en zo waren de tussentijden dan ook een beetje trager.

De laatste 400 m werden dan ook met een compacte groep aangevat.

3

En dat was voor Adeline het sein om in de aanval te trekken.  Na 500 m kwam zij naast mij, en ik trachtte haar nog af te houden.  Haar tempo lag echter te hoog, en om mij niet op te blazen liet ik haar wijselijk passeren.

Ze nam onmiddellijk enkele metertjes voorsprong.  Geen nood echter want zij streed voor de Vlaams-Brabantse titel.  Ik moest vooral oog hebben voor Donna.

Donna kwam bij het ingaan van de laatste ronde sterk opzetten, en bekwam bij het ingaan van de laatste rechte lijn de aansluiting ... "er op en er over" zullen velen gedacht hebben ... maar deze keer sloeg mijn turbo'tje wel aan ...

Het zijn wellicht de spannendste 10" geweest die ik ooit liep ... Donna en ik remonteerden Adeline, en in een prangende eindspurt kon ik mijn eerste indoortitel binnen halen ... nauwelijks 40/100sten was het verschil op meet.

4

... je zal aan mijn gezicht wel merken dat de laatste loodjes wel degelijk de zwaarste zijn ...

En wat mij nog meer plezier deed, was mijn eindtijd : 2'19"75.

Missie volbracht, en vooral tevreden dat we terug op het goede spoor zitten Knipogen.

En als we dachten dat de eindspurt spannend was, dan was dat niets vergeleken bij de podiumhuldiging ... onze uitslag bleek plots spoorloos ...

5

Niets dan lachende gezichten dan ook op het podium toen we onze medailles uiteindelijk in ontvangst mochten nemen.

67

22:23 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Proficiat met je titel.
Je weet toch dat de twee beste tijden bij de scholieren mogen meedoen aan de interland?
Je kan u selecteren tot 18januari. Het zit er dik in ;-)
Succes nog!

Gepost door: Mariska Parewyck | 03-01-10

Hey Jenthé
Proficiat met je titel!
Nog veel succes verder dit seizoen!
Xxx Linske

Gepost door: linske | 04-01-10

PROFICIAT ! dikke proficiat me je provinciale titel en je super tijd !

xx tot in het veld . :)

Gepost door: Laurà | 06-01-10

De commentaren zijn gesloten.