28-12-09

2009 was ...

2009was ...

... op sportief gebied geen hoogvlieger ... zelfs in die mate dat ik door buitenstaanders zelfs al de stempel "afgeschreven" kreeg toegemeten ... Een hardnekkige griep in januari en februari, kwetsuurtjes die als een rode draad door 2009 liepen en aanzienlijke ijzer- en vitaminentekorten tijdens het zomerseizoen maakten van het afgelopen jaar geen groot succes.

De successen waren schaars.  Het jaar beginnen en eindigen met een veldloopoverwinning is natuurlijk schitterend, maar tussenin betwistte ik nauwelijks een veldloop. 

Mijn overwinning begin januari tegen Astrid Verhoeven in Grimbergen was nochtans veelbelovend, en deed het geloof in sterke prestaties op de kampioenschappen groeien ... groot was dan ook de ontgoocheling toen de griep tot twee maal toesloeg ... weg wintercampagne en kampioenschappen.

Grimbergen

Het nieuwe veldloopseizoen, als scholier, startte goed met een zege in Mechelen en een zilveren medaille in Duffel.  2009 afsluiten deed ik met een overwinning in Vosselaar. 

11

Over mijn zomerseizoen kan ik héél kort zijn :  een provinciale aflossingstitel 4 x 800 m met mijn Duffelse leeftijdsgenoten, een provinciale SVS-scholentitel op 1500 m en een onverhoopte 2'18"46 in Ninove zijn de enige lichtpunten.

Kapellen

Nochtans begon het aardig in april met een degelijke 800 m in Tielt, en 1500 m in Tessenderlo, maar ik kon er geen vervolg aan breien.  De oorzaken zijn intussen gekend.

Jammer, want we hadden ons toch wel enkele doelen gesteld ... maar geen nood, als scholier zijn er de komende jaren toch voldoende vooruitzichten/doelen.  Als mijn kwelduiveltjes van het afgelopen jaar mij met rust willen laten, dan ben ik er van overtuigd dat ik mijn deel van de koek wel zal opeisen.

Nog even een klein woordje over de sportieve prestaties van mijn broers.  Jens begon aan zijn eerste pisteseizoen en zette mooie PR's neer op 400 m en 800 m.  Mits een goede voorbereiding tijdens de komende wintermaanden zal hij deze tijdens de volgende zomercampagne ongetwijfeld verder aanscherpen.  Joren was een vaste waarde in de B-kern van Woluwe-Zaventem, maar kan omwille van zijn studies niet meer aan de trainingen deelnemen daar.  In Wijgmaal kan dat wel, zodat hij van deze periode gebruik maakt om zijn overgang te realiseren naar Olympia Wijgmaal (4de Nationale).

Jens     Joren

... op studievlak geen enkel probleem

.  Ik kan met een gerust gemoed de komende maanden van het 4de jaar economie-wiskunde tegemoet zien. 

Joren koos voor een verblijf in Leuven.  Misschien lig ik binnen enkele jaren wel bij hem op de massagetafel ?  Jens maakte dit jaar de overstap naar de Hogeschool Kempen in Vorselaar, waar hij wordt klaargestoomd om binnen enkele jaartjes aan de andere kant van de lessenaar te gaan staan.

... super tijdens de vakantiemaanden.  Tijdens ons verblijf in Frankrijk in de paasvakantie werd er vooral getraind, gerust en genoten.  In juli in Slovenië was het dan vooral waterpret in een schitterend waterparadijs.

... 365 dagen plezier.  Mooie verjaardagsmomenten met mijn vriendinnen Elien, Julie en Hanne ... leuke tijden met mijn vriend Simon Schamen ...

Minpuntje was de recente heelkundige ingreep van mama, maar hier is het ergste leed intussen geleden.

En wat met 2010

Ik las onlangs op de website van Adrienne Herzog een veelbetekende quote :

I have a dream, I want to see come true. I won’t give up, no matter what I do. If there’s a long, long way I have to go I’ll keep on running this. I know I’ve got the power to make it come true.

I'm chasing my dreams, go and chase yours too !

Ik heb sportieve ambities in 2010, wees maar zeker, maar ik handel nog met de nodige voorzichtigheid.  In de loop van het komende jaar zullen deze ambities wel stilaan duidelijk worden ...

En net als voor alle anderen, hoop ik voor mezelf op een goede gezondheid, en héél veel geluk en liefde ... en als het zou kunnen ... een wereldtitel voor Sven Nys er bovenop Knipogen...

19:26 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Succes Mooie samenvatting van 2009 en Jenthéke kennende zal ze zeker vechten om er in 2010 een ferm lap op te geven :)
Rustig terugkomen naar het oude niveau en dan knallen maar!
Ook voor jou en je familie het allerbeste voor 2010, dat al je dromen mogen uitkomen (al heb ik mijn twijfels over die laatste...die wereldtitel :) )

Succes meid!

Wij uit de Vloanders

Gepost door: Jörgen & Co | 30-12-09

De commentaren zijn gesloten.