20-12-09

Winst op de Lilse Bergen

De studieboeken mogen alweer enkele weekjes aan de kant worden geschoven na een goed rapport, dus kunnen we weer extra energie steken in mijn loopaktiviteiten.  Tijd dus om opnieuw het veld in te trekken ...

De mooiste omloop in de provincie Antwerpen is ongetwijfeld uitgetekend door de Turnhoutse fusieclub ATAC in het recreatiedomein De Lilse Bergen.  In normale omstandigheden een snelle omloop, maar door de weersomstandigheden zou het dit jaar ongetwijfeld een ander soort veldloop worden.  Vanmorgen toch even de weersomstandigheden afgewacht, en omstreeks 10u toch besloten de trip naar Vosselaar te maken.  Het was anders trainen geblazen, en dat is niet zo evident op de besneeuwde ondergrond.

Het was al vlug duidelijk dat de grote massa niet was afgezakt naar dit mooie domein.  Wel een dikke pluim voor de organisatoren, die - in de mate van het mogelijke - een stukje van de omloop hadden vrijgemaakt.  Het was echter vechten tegen de bierkaai want de aanhoudende sneeuwval maakte het hen hierbij niet gemakkelijk.

Vosselaar 201209 007

     Vosselaar 201209 008  Enkele sfeerbeelden ...

Vosselaar 201209 003   Tijdens de opwarming met Donna.  De papa van Donna maakte trouwens deze foto's.  Bedankt Marc !

De kadettenreeksen waren dun bezaaid, wat de organisatoren deed beslissen ons te laten starten met de jun/sen/masters.  Wij dienden weliswaar één ronde minder af te leggen.  Zo stonden we toch nog met een 50-tal atleten aan de start.

Vosselaar 201209 009     Geen alledaagse weersomstandigheden ...

Vosselaar 201209 010

Ik startte zeer goed, en kon mij bij het ingaan van de "heuveltjes-zone" vooraan handhaven. 

Vosselaar 201209 012

         Vosselaar 201209 013     Met Sofie Van Accom en Donna Matthijssens.

Een seniorswedstrijd is duidelijk anders, want de koplopers bleven het hoge aanvangstempo aanhouden.   Ik besliste mijn eigen wedstrijd te lopen, en nestelde mij achter een groepje met o.a. de seniors Jolien Boonen en Nele Cools.

In mijn buurt liep aanvankelijk ook Donna Matthijssens, die 2de zou eindigen.

Het was erg zwaar, vooral het vele draaien en keren, en de enkele heuveltjes waren moeilijk.  Op de vlakke rechte stukken kon ik echter mijn tempo behoorlijk aanhouden.

Vosselaar 201209 014

Bijna 3,5 km op deze besneeuwde omloop is geen makkelijke opdracht, maar ik kon ze tot een goed einde brengen.  Tevreden huiswaarts, en verder werken naar de veldlopen/indoor na nieuwjaar (en hopen dat die vervelende ijzer- en vitaminentekorten eindelijk eens weggewerkt kunnen worden).

Vosselaar 201209 016   Het laatste "klimmetje" naar de aankomst.  Op de foto eveneens mijn clubgenote Tessa Denis, winnares bij de juniors.

           Vosselaar 201209 021   Met Donna op het podium, dat voor de gelegenheid binnen was geplaatst.  Elise Peeters ontbreekt.

19:11 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat ! Proficiat met je rapport en ook met je overwinning !
Nu verder opbouwen, maar vooral genieten van een "witte" kerstvakantie .. ^^

xxx

Gepost door: Laurà | 21-12-09

De commentaren zijn gesloten.