20-08-09

Nieuw PR op 400 m in Tongerlo

Ter vervanging van een training besloot papa ons een 400 m te laten lopen.  Onze keuze was gevallen op de avondmeeting in het nabijgelegen Tongerlo. 

Onder het goedkeurend oog van de "paterkes" van de naastgelegen abdij mochten we om 19u30 van start gaan voor onze pisteronde.  Gelukkig lag de helft van de piste in de schaduw, zodat het aangenaam lopen was.

Alhoewel ik hierop nooit train, verliep het starten vanuit een startblok redelijk goed.  Ik ben geen "diesel", maar de snelheid van een spurter heb ik evenmin.  Zo kwam het dat de achter mij gestarte Limburgse meisjes (Laura Pieroni (LOOI) en Chelsey Neysten (GENK) mij al na 100 m te pakken hadden (ik startte in baan 5).

Eens ik op snelheid kwam, werd het verschil evenwel niet groter...integendeel, tijdens de laatste 80 m wist ik nog vlot het Genkse meisje te remonteren.  Laura Pieroni won, ik eindigde 2de in een nieuw PR : 63"07.

Een goede test met het oog op de komende aflossingskampioenschappen.

Ook Jens testte even met het oog op zondag (hij loopt in de Duffelse 4 x 800 M bij de juniors).  In zijn allereerste 400 m liep hij een knappe 53"56.  En last but not least : ook Eef liep haar allereerste 400 m, en strandde in het spoor van Sofie Van Accom in 61"49.

 

11:12 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.