07-05-09

SVS-scholenkampioenschap in Merksem

Na de kwakkelende trainingsweek vóór het pk, en het slechte resultaat op het pk, besloten we toch even de sportdokter te raadplegen.

Een eerste vaststelling was een te hoge lactaatwaarde, wat mijn "verzuurde" benen de afgelopen dagen verklaarde.  Reden hiervoor zou ons trainingsweekje in Frankrijk kunnen zijn, waar de kilometertjes werden afgemaald op een heuvelend parcours.  Toch besloot de dokter nog even een bloedstaal te nemen, waar we intussen ook de uitslag van kennen.

In dit bloedstaal werden eveneens nog restanten teruggevonden van een virale infectie, maar verder was alles - uitgezonderd een klein tekort B12 - in orde.

Ik kreeg de raad mee het nog enkele dagen kalm aan te doen, zodat alles terug op het normale peil kon komen, en tegen het einde van deze week kunnen we de normale trainingsarbeid terug hervatten.

Het zal dan maar voor enkele dagen zijn, want dan trekken we met de 3de jaars naar Bretagne voor een kleine week. 

De wedstrijdaktiviteiten zullen dan ook ten vroegste eind mei in Duffel worden hervat.

Gisteren stond echter nog het scholenkampioenschap in Merksem op het programma.  Geen noemenswaardige tegenstand, geen goede tijd (was ook te verwachten), dus onthouden we deze keer enkel de overwinning.

Ook Jens was van de partij.  Hij liep in zijn 2de 800 m ooit 2'09"49, en had beslist enkele seconden sneller gekunnen zonder die valpartij voor hem in de start.

13:15 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.