09-11-08

CrossCup in Mol ... niet super, maar zeker niet slecht ...

... zodat we toch redelijk tevreden richting Heist-op-den-Berg konden terugkeren ...

Met een goede laatste 2 trainingsweken in de benen, maar zonder af te bouwen naar deze wedstrijd, stond ik vandaag aan de start van de eerste individuele CrossCup-manche van dit veldloopseizoen.

Het parcours in het schitterende domein van het Molse Zilvermeer lag er zwaar bij ... de start in het Molse zand, 300 m lang, en per rondje liefst 200 m door het zware strandzand ploeteren ... het kan al tellen als je je bijna de helft van de omloop hierdoor moet wroeten ...

Door een misrekening van papa kwam ik vrij laat aan de startlijn ... resultaat was dat ik me helemaal aan de buitenkant moest zetten.  Dit betekende dan ook dat ik eigenlijk te lang door het losse zand moest lopen, en geen gebruik kon maken van de hardere loopstrook aan de rand van het meer.

Voor start

De start moest dus goed zijn, anders zou ik de goede trein wel eens kunnen missen. 

Start

Toen we het bos indoken, kon ik mij - samen met Kim De Bie - op kop zetten van de 49-koppige bende.  In ons spoor Camilla De Bleecker, Joni Vanhoutte en de Nederlandse Julia Van Velthoven.  De goede beloopbare stroken in het bos lagen mij prima, de zandstroken daarentegen ...

Toch wist ik mij tot halfweg de 2de ronde nog te handhaven vooraan ...

Eerste ronde

          Eerste ronde bis

Toen versnelde Camilla ... Kim trachtte te reageren, en ik moest enkele metertjes prijsgeven ...

Die enkele metertjes zouden mij op het einde van de wedstrijd dan ook een podiumplaats kosten, want tijdens de laatste ronde kwam ook nog de Nederlandse sterk opzetten (zij werd uiteindelijk 2de).

     Eentje voor de sponsor

Zo zit mijn eerste individuele optreden van het nieuwe seizoen er op.  Onmiddellijk na de wedstrijd was ik ontgoocheld ... als we alles een beetje laten bezinken, moet ik vandaag toch tevreden zijn met mijn optreden.  Op de vlakke snellere stukken ging het prima ... waar de kracht bovenkwam in het zand verloor ik teveel tijd ...

... misschien toch nog eens bij Popeye ten rade gaan, want mijn spinazie heeft blijkbaar zo'n effect niet ...

18:42 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

vet resultaat Als je alles vanop een afstand beoordeelt heb jij gisteren een uitermate knap resultaat behaald. Voor een podiumplaats zou je de perfecte voorbereiding moeten gehad hebben, maar je hebt er even tussenuit gelegen. Jouw nieuwe uitrusting staat je voorbeeldig!

Gepost door: chris | 10-11-08

Bijna super Je hebt inderdaad een dijk van een race gelopen! Mits dat beetje kracht was het super geweest....nu bijna dus; maar je hebt weer maar eens getoond wat je in je mars hebt!
Knap meid en een goed atleet moet al eens ontgoocheld kunnen zijn; dus ben je op goede weg. Het seizoen is nog lang en we zijn er hier van overtuigd dat jouw moment nog komt. Misschien zondag al...?
Succes en groetjes uit de Vloanders,

Jörgen en Co

Gepost door: Jörgen & Co | 10-11-08

De commentaren zijn gesloten.