25-06-10

Einde examenperiode ... de vakantie wenkt ... een update ...

Een slechte wedstrijd in Duffel (1500 m) ... een bevredigende 2000 m in Oudenaarde (tot 1600 m alleszins) ... en een 1000 m in Tessenderlo waar ik tevreden over ben ... de laatste wedstrijden weerspiegelen niet altijd het goede gevoel dat ik meestal heb op de trainingen.

Maar we timmeren rustig verder aan de (lange) weg ... de betere wedstrijden moeten ongetwijfeld nog komen.

Op school slaagde ik probleemloos, en kan ik dan ook alweer een stapje verder zetten ... volgend jaar mag ik dan ook mijn eerste woordjes Spaans gaan brabbelen (wiskunde-moderne talen).

We zijn dus klaar voor een lange warme zomer ... vooral veel genieten en amuseren is de boodschap ...

Voor iedereen alvast een prettig verlof gewenst.

Hier sluit ik dan ook deze blog af ... vanaf heden kan je dan ook terecht op http://jentheadriaens.weebly.com

16:33 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-10

Een Limburgs uitstapje ...

Eindelijk een beetje tijd gevonden voor een verslagje van de Beker van Vlaanderen afgelopen zaterdag in Lanaken ... 't was immers een druk weekend met de verjaardag van Jens en Joren (HAPPY BIRTHDAY !), en het schoolfeest bij mama ...Lachen

12 ploegen, waarvan het merendeel uit het Antwerpse mochten in Lanaken hun beste beentje voorzetten in hun strijd om reekswinst.  Voor onze ploeg een quasi onmogelijke opdracht, want met slechts 4 scholieren 10 wedstrijdnummers invullen, is niet toegestaan.

Jolien Leemans tekende voor 2de plaatsen in het hoogspringen en 200 m, Linde Peeters sprokkelde punten op 100 m en verspringen, en Sara Van de Velde was outstanding op de 800 m.

Ik moest trachten de volle buit binnen te halen op 1500 m. 

Met Kirsten Simoni van de plaatselijke atletiekclub, en de Alkense Sara Vannoppen stonden eveneens twee van de betere Limburgse scholieren aan de start. 

Ik nam onmiddellijk de koppositie.  Ondanks het niet zo snelle aanvangstempo (1'17" op 400 m) moest ik reeds na 50 m vaststellen dat niemand volgde.  Een race tegen mezelf is niet bepaald bevorderlijk voor een scherpe tijd ... jammer ... het tempo bleef gelijkmatig, en ik eindigde in 4'55"73.  Toch opnieuw beter dan de afgelopen 2 jaren in Vilvoorde en Mol, waar ik telkens net onder 5' bleef.

Nadien mocht ik met mijn 3 clubgenoten deelnemen aan 4 x 100 m ... een heel avontuur voor mij, want het moet van bij de pupillen geleden zijn dat ik nog een "sprint"aflossing liep.

De wissel tussen startloopster Sara en mij verliep vlot ... ik legde een degelijk parcours af ... maar even moet Linde zich misrekend hebben over mijn spurtkwaliteiten, want ze vertrok iets te snel ... moest dan inhouden zodat ik de stok nog kon doorgeven ... en vertrok dan als een speer richting Jolien, die de klus winnend afmaakte ...

... helaas was het bij de aflossing tussen mij en Linde foutgelopen ... buiten de aflossingszone geweest ... diskwalificatie dus ...

Ondanks onze onvolledige ploeg, en 2 diskwalificaties, eindigden wij 7de in de eindstand, en daar waren onze begeleiders zeker tevreden mee.

 

18:15 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-10

2'18"35 op 800 m tijdens B-meeting in Herentals

Voor het eerst stond de B-meeting in Herentals op mijn programma ... een voortreffelijk georganiseerde atletieknamiddag, wedstrijden die op tijd starten, en een speaker met kennis van zaken ... altijd leuk om op zulke meetings aan te treden.

Ik mocht in de A-reeks op 800 m aantreden in mooi gezelschap ...

Oordeel zelf maar : Belgisch 800 m-kampioene Charlotte Debroux, mijn Oostvlaamse leeftijdsgenote Camilla De Bleecker, clubgenote Tessa Denis, Sofie Van Accom (vorige week PK op 1500 m) (ACHL), Griet Laureyssen (vorig jaar 2'12"), en de juniors Tatjana Verbeeck en Liesbeth Pollentier ...

Het motto van Etienne Knipogen "niks moet, alles kan" in gedachten, kwam ik vrij ontspannen aan de start.

Het was hopen op een droog moment tussen de regenvlagen, en dat kregen we ook toen onze reeks van start ging.  De wedstrijd werd perfect gegangmaakt door Tine Spiessens ... althans voor Charlotte ... want ik moest alle zeilen bijzetten om achteraan de groep niet teveel terrein te verliezen ...

Gestart in baan 1, samen met Tatjana, lagen we bij het uitkomen van de eerste bocht al een kleine 10 m achter Liesbeth Pollentier, die de kopgroep sloot.  Ik dreigde zo alleen te vallen, en begon een achtervolging op Liesbeth.  Samen met Tatjana konden wij haar bijbenen na een 300 m ...

Ik voelde mij sterk, en nam onmiddellijk de koppositie van "ons" trio ... doortochttijd op 400 m tussen 67" en 68" ...

Vóór mij was de groep intussen uit mekaar gespat onder het hoge aanvangstempo ... ik kreeg de Waalse atlete voor mij in 't vizier ... die ik te pakken kreeg tussen 600 m en 700 m.

Nog was mijn "honger" niet gestild, en begon ik jacht te maken op Griet Laureyssen.  Ik strandde op enkele metertjes van haar.  Mijn chrono bleef stilstaan op 2'18"35 ... tot mijn grote verbazing ...

Supertevreden, want de vorige jaren opende ik omstreeks dezelfde periode in 2'24" en 2'23" ... het is bovendien mijn beste outdoortijd, en slechts 42/100sten boven mijn PR ... het seizoen kan nu echt beginnen!

En waar mijn seizoen begint, eindigt dat van Joren.  Hij eindigde na een 3-1 zege tegen Berchem Sport met zijn ploeg Olympia Wijgmaal 2de in de competitie.

En ook Jens begint na een competitiestop van 4 maanden aanstaande woensdag aan "zijn zomer" met een 800 m in Tessenderlo.

 

23:18 Gepost door Erik Adriaens in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende